novinky 

Oneskorená sledovanosť aj v uplynulom týždni výrazne vylepšila výsledky obľúbených programov TV Markíza

Najväčší divácky prírastok v cieľovej skupine 12-54 zaznamenali s trojdňovou oneskorenou sledovanosťou podvečerný seriálový hit Mama na prenájom a večerný dobový romantický seriál Dunaj, k vašim službám.


Televízia Markíza má úspešne za sebou ôsmy týždeň vysielania veľkých seriálových noviniek Mama na prenájom a Dunaj, k vašim službám. V hlavnej a zároveň jedinej obchodne podstatnej cieľovej skupine 12-54 oba seriály z hľadiska celotýždňových priemerov porazili konkurenčné programy, ďalšie suverénne víťazstvo si pripísal aj pondelkový dramatický seriál Klamstvo. Medzitýždenne si výrazne polepšila stredajšia kuchárska reality šou Na nože.Absolútne zdrvujúcim víťazstvom sa uviedla nová séria veľkolepej tanečnej šou Let’s Dance. Obľúbenosť týchto formátov ešte viac zvýrazňujú dáta aj so započítaním trojdňovej oneskorenej sledovanosti, ktoré sú oficiálnou jednotnou menou pri predaji reklamy.

Denný rodinný seriál Mama na prenájom porazil konkurenčnú šou Bez servítky na TV Joj so štyrmi z piatich epizód, ktoré boli odvysielané v minulom týždni. So započítanou trojdňovou oneskorenou sledovanosťou dosiahli v cieľovej skupine 12-54 výborný priemerný rating 7,6 % a trhový podiel 27,9 %. Bez servítky zaznamenalo v rovnakej cieľovej skupine nižší priemerný podiel na trhu 26,1 %.

V porovnaní s výkonom iba v rámci živého vysielania si tak Mama na prenájom z hľadiska ratingu polepšila o 2,6 percentuálneho bodu a teda až o 53,4 % divákov, ktorí seriál sledovali nelineárnym spôsobom. V porovnaní s predchádzajúcim týždňom si vylepšila svoj podiel na trhu v priemere o 0,7 percentuálneho bodu.

Celkovo si Mamu na prenájom aj so započítaním trojdňovej oneskorenej sledovanosti v uplynulom týždni vychutnávalo v priemere 443-tisíc divákov starších ako 12 rokov. Oproti živému vysielaniu si seriál polepšil priemerne o ďalších 121-tisíc divákov, čo predstavuje nárast o 37,6 %. Medzitýždenne oslovil o 24-tisíc vyšší počet divákov.

Strhujúca dobová rodinná sága Dunaj, k vašim službám v cieľovej skupine 12-54 s obomi minulotýždňovými epizódami porazila konkurenčný seriál Nemocnica na TV Joj. Po zarátaní trojdňovej oneskorenej sledovanosti dosiahli skvelý priemerný rating 8,2 % a trhový podiel 25,3 %. Nemocnica v rovnakej cieľovej skupine zaznamenala nižší priemerný podiel na trhu 20,3 %.


Oproti výkonu iba v rámci živého vysielania si tak Dunaj, k vašim službám z hľadiska ratingu polepšil o 2,8 percentuálneho bodu a teda až o 51,9 % divákov, ktorí seriál sledovali nelineárnym spôsobom. Oproti predchádzajúcemu týždňu si seriál vylepšil svoj rating v priemere o 0,1 percentuálneho bodu a podiel na trhu o 1,5 percentuálneho bodu.

Celkovo Dunaj, k vašim službám aj so započítaním trojdňovej oneskorenej sledovanosti sledovalo uplynulý týždeň v priemere 482-tisíc divákov starších ako 12 rokov. Oproti živému vysielaniu si polepšil priemerne o ďalších 140-tisíc divákov, čo predstavuje nárast o 40,9 %. Medzitýždenne získal na svoju stranu ďalších 4-tisíc divákov.

V pondelok 27. februára 2023 pokračovala po fenomenálnom štarte tretia tohtoročná seriálová novinka TV Markíza – strhujúci dramatický seriál s názvom Klamstvo. Druhá premiérová epizóda opäť výrazne zabodovala s vynikajúcim ratingom 8,8  % a nadpriemerným trhovým podielom 26,8 % v cieľovej skupine 12-54. Konkurenčný seriál Hranica na TV Joj značne zaostal s podielom na trhu iba 16,7 % v rovnakej cieľovej skupine.

V porovnaní s výkonom iba v rámci živého vysielania si Klamstvo z hľadiska ratingu polepšilo o 2,8 percentuálneho bodu a teda o 46,9 % divákov, ktorí seriál sledovali nelineárnym spôsobom.

Excelentné herecké výkony Tomáša Maštalíra a Moniky Horváthovej si aj so započítaním trojdňovej oneskorenej sledovanosti tentokrát vychutnalo až 517-tisíc divákov starších ako 12 rokov. Oproti živému vysielaniu si seriál polepšil priemerne o ďalších až 136-tisíc divákov, čo predstavuje nárast o 35,7 %.

V stredu 22. februára 2023 odvysielala TV Markíza štvrtú epizódu novej reality šou Na nože. So započítaním trojdňovej oneskorenej sledovanosti sa v oboch hlavných cieľových skupinách stala opäť víťazom stredajšieho večera, keď porazila konkurenčný seriál Hranica na TV Joj.

V cieľovej skupine 12-54 dosiahlo Na nože fantastický a doposiaľ najvyšší rating 9,5 % aj trhový podiel 31,3 %, seriál Hranica na TV Joj zaostal s výrazne nižším podielom na trhu 14,7%. Oproti časti z predchádzajúceho týždňa si šou z hľadiska ratingu polepšila o 0,7 percentuálneho bodu a trhový podiel jej podrástol o 2,9 percentuálneho bodu.

V porovnaní s výkonom iba v rámci živého vysielania si tak čoraz úspešnejšia reality šou z hľadiska ratingu polepšila až o 2,9 percentuálneho bodu a teda o 42,9 % divákov, ktorí seriál sledovali nelineárnym spôsobom.

Celkovo si Na nože aj so započítaním trojdňovej oneskorenej sledovanosti uplynulú stredu vychutnalo rekordných 424-tisíc divákov starších ako 12 rokov. Oproti živému vysielaniu si šou s renomovaným šéfkuchárom Martinom Novákom, ktorý podáva pomocnú ruku reštauráciám v problémoch, polepšila o ďalších 112-tisíc divákov, čo predstavuje nárast o 35,9 %. Medzitýždenne získala na svoju stranu ďalších 26-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov.

Absolútnym triumfom odštartovala v nedeľu 5. marca 2023 v poradí ôsma sezóna veľkolepej tanečnej šou Let’s Dance. Úvodný priamy prenos doslova prevalcoval konkurenciu s excelentným ratingom 10,4 % a vysoko nadpriemerným trhovým podielom 36,7 % v komerčnej cieľovej skupine 12-54. Konkurenčný seriál Einstein na TV Joj výrazne zaostal s podielom na trhu iba 19,8 %.

Oproti výkonu iba v rámci živého vysielania si dlhoročne obľúbená šou z hľadiska ratingu polepšila až o 2,6 percentuálneho bodu a teda o 33,8 % divákov, ktorí seriál sledovali nelineárnym spôsobom.

Strhujúce výkony atraktívnej zostavy tanečných párov, zložených zo známych osobností a profesionálnych tanečníc a tanečníkov, si vychutnalo celkovo až 663-tisíc divákov starších ako 12 rokov. Oproti živému vysielaniu si šou polepšila o ďalších 132-tisíc divákov, čo predstavuje nárast o 24,9 %.

Vynikajúco si minulý týždeň počínala aj hlavná spravodajská relácia TV Markíza Televízne noviny, ktorá je v čase vysielania stabilnou jednotkou na trhu. Po zarátaní trojdňovej oneskorenej sledovanosti dosiahli v cieľovej skupine 12-54 excelentný priemerný rating 7,9 % a trhový podiel 26,6 %. V porovnaní so živým vysielaním získali ďalších 1,1 % ratingového bodu, čo predstavuje nárast o 16,3 %.

Súhrn najdôležitejších udalostí z domova i zo sveta sledovalo na Markíze v priemere 513-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov. Oproti sledovanosti živého vysielania si tak polepšili v priemere o ďalších 58-tisíc divákov a medzitýždenne oslovili ďalších 13-tisíc divákov.

Oneskorená sledovanosť zahŕňa pozastavenie programu v čase jeho vysielania a sledovanie s oneskorením, alebo jeho nahratie a prehratie počas troch nasledujúcich dní od jeho nasadenia v lineárnom vysielaní, prípadne sledovanie z archívu prostredníctvom TV prijímača.

Komentujte cez Facebook

Related posts